Verbouwingen

Woning Nest

Transformatie en uitbreiding van de laatste verdieping van een industriële drukkerij tot hedendaagse, zeer-lage energie dakloft met groen terras te Anderlecht. Laureaat voorbeeldgebouw Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Ministerie Leefmilieu Brussel.

Team: Nele Stragier ism Joost D’Hellem, Factor 4

 

Drukwerk

 


Woning M&M

Verbouwing en uitbreiding van een rijwoning te Gent.
Team: Nele Stragier ism Joost D’Hellem.

Het gelijkvloers werd volledig ontmanteld en opengewerkt. Een uniform gematerialiseerd, afgevlakt en verspringend volume wordt onder het gebouw en tussen de resterende draagstructuur door geschoven, als een leeftunnel tussen publiek plein en privé-tuin. 

Het koker volume wordt volgens de functionele noden ingericht. Vooraan herbergt het een dens meubelvolume met daarin een ruime, vanop de straat bereikbare, fietskast, berging en vestiaire en daarop een bureaulandschap. Centraal is een dieper liggend cinema cocon. Achteraan opent het volume zich trechtervormig en transparant naar de tuin, waar een keukenmeubel de ruimte organiseert.

 

NSA - m&m
< WERK