Woning Jo-li

Nieuwbouw laag-energie éénsgezinswoning in Dendermonde.
Team: Nele Stragier ism Joost D’Hellem, Cobe Ingenieurs
Foto’s:
Frederik Vercruysse 

De woning is een hommage aan de herinneringen van de vakantiewoning die zich voordien op het terrein bevond. Ze vangt de sferen van het naastgelegen moeras, de tuin en de lucht.

De leefruimtes zijn elk anders gericht naar het omliggend landschap die mee de sfeer van de ruimte bepaalt. Deze benadering resulteert in een compacte open en ruimtelijke compositie van ruimtes met elk hun specifieke intimiteit, op een minimale oppervlakte.

De nieuwbouw bestaat enkel uit duurzame en ecologische materialen. Het geraamte van de woning bestaat uit een houten skelet die werd geprefabriceerd en geassembleerd op de site. Het geraamte werd handmatig door de bewoners opgevuld met strobalen. Dit natuurlijk en dampopen materiaal verschaft de woning een zeer-laag energie niveau.

Het project werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met de bouwheer. Deze intense interactie van ontwerp tot realisatie liet toe de wensen van de bewoners te kristalliseren
en te sublimeren.

D36A9722

D36A9555

D36A9603

D36A9615

D36A9534

D36A9738

D36A9733

 

NSA - jolidee

 

NSA - joliPlannen

 

NSA - joli
< WERK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties