Woning AmA

Verbouwing pakhuis tot laag-energie ééns gezinswoning en galerij in Brussel. Team: Nele Stragier ism Joost D’Hellem

Het voormalig pakhuis werd omgebouwd tot een éénsgezinswoonst dat zich bevindt op 
de verdiepingen en een kunstenaarsatelier/galerie op het gelijkvloers.

De wens om een intiem woon-werkeiland te creëeren afgesloten van het chaotisch stedelijk landschap werd vertaald door het bestaand volume te ontdubbelen met een tweede binnengevel. Centraal in het bestaand volume ontvouwt zich een nieuwe wand in een continue beweging van onder naar boven die de compositie van de woonruimtes ruimtelijk aaneenschakelt. Ze vormt de grens tussen de publieke leefruimtes en de intieme private ruimtes.

De wand plooit zich rond een open leefruimte of binnenpatio naar boven en organiseert op een boeiende manier de circulatie en de diverse kamers errond. De circulatie baant zich kronkelend een weg langs, achter en door de binnengevel naar de hogergelegen intieme ruimtes, die zich verschuilen achter de wand en punctueel doorkijken biedt naar de open leefruimte.

De dak- en gevelopeningen gecreëerd in de binnenpatio verspreiden overvloedig het licht tot diep in de woning. Het licht valt onverwacht door de binnenpatio naar binnen en biedt indirecte maar verrassende uitzichten op de stad.

NSA - amazw

NSA - ama

NSA - ama4

NSA - ama1

DSCN6355

NSA - ama3

NSA - ama2

< WERK

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties